petek, 14. 9. 2012

Sodelovanje mestnega redarstva v akciji evropski teden mobilnosti – dan brez avtomobila

Mestno redarstvo bo sodelovalo pri izvajanju vsakoletne akcije Evropski teden mobilnosti in Dan brez avtomobila, ki bo trajala od 16. do 22. septembra 2012.

V okviru akcije bo Mestno redarstvo izvajalo različne aktivnosti tekom celega dneva od 6.00 do 22.00 ure. Cilj akcije je zagotavljanje varnosti šibkejših udeležencev v cestnem prometu, kar pomeni, da bomo izvajali nadzor nad prevoznostjo kolesarskih stez in pločnikov.

Mestni redarji bodo tako izvajali nadzor enoslednih vozil na območju za pešce in opravljali nadzor in druge naloge na območju za pešce na območju notranjega prometnega obroča, na pločnikih in kolesarskih stezah na območju notranjega prometnega obroča ter vpadnicah v mestno središče.

Sodelovali bomo tudi v Civitasovi patrulji z namenom osveščanja o odgovorni rabi avtomobila, ki bo izdajala obvestila o prekršku s prijaznim opozorilom voznikom, da so storili napako in na Dnevu odprtih vrat na poligonu varne vožnje s predstavitvijo opreme in dela mestnih redarjev, ki jo organizira Javno podjetje Ljubljanska parkirišča in tržnice na Cesti dveh cesarjev. Mestni redarji bodo izvajali tudi naloge na zapori Slovenske ceste v skladu s pristojnostmi.

Več o akciji lahko preberete s klikom tukaj .

Mestno redarstvo Mestne uprave Mestne občine Ljubljana