torek, 26. 5. 2015

Stop vandalizmu! – mestni redarji bodo okrepili nadzor

Mestna občina Ljubljana začenja z družbeno odgovorno kampanjo proti vandalizmu »Človek, čuvaj svoje mesto, samo eno imaš.«, s katero želi opozoriti na nesprejemljivost vandalizma ter poudariti pomen spoštovanja našega skupnega javnega prostora.

V Ljubljani samo na javnih objektih, ki so v lasti Mestne občine Ljubljana, beležimo povprečno 150 primerov vandalizma letno. To pomeni, da uničenje lastnine ter povzročitev škode zabeležimo skoraj vsak drugi dan. Nesprejemljivosti takega izživljanja nad javnim prostorom in javno opremo seveda ni potrebno posebej poudarjati.

Tudi mestni redarji bodo vandalizmu namenili večjo pozornost in okrepili prisotnost na izpostavljenih lokacijah v okolici šol ter na javnih mestih. Posebno pozornost bodo problematiki vandalizma namenile mešane policijsko – redarske patrulje, še posebej tiste, ki so na dolžnost razporejene v večernih in nočnih urah.

Celotno obvestilo o problematiki in aktivnostih Mestne občine Ljubljana na tem področju si lahko preberete s klikom tukaj

Mestno redarstvo Mestne občine Ljubljana