petek, 18. 12. 2015

Strokovna okrogla miza alkohol v prometu in učinkoviti ukrepi

Mestno redarstvo se je udeležilo strokovne okrogle mize na temo »Alkohol v prometu in učinkoviti ukrepi«, ki jo je v torek 15.12.2015 v Mestni hiši v okviru nacionalne preventivne akcije »Alkohol«, ki poteka v decembru 2015, organizirala Javna agencija RS za varnost prometa.

V torek 15.12.2015 je v Mestni hiši potekala strokovna okrogla miza »Alkohol v prometu in učinkoviti ukrepi«, ki jo je organizirala Javna agencija RS za varnost prometa.

Strokovne okrogle mize so se udeležili predstavniki državnih organov in ministrstev, predstavniki občinskih svetov za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, predstavniki Mestnega redarstva MOL, izvajalci rehabilitacijskih programov, sodniki in zdravniki medicine dela, prometa in športa.

Udeležence je uvodoma pozdravil župan MOL g. Zoran Janković, ki je bil gostitelj okrogle mize.

V okviru strokovne okrogle mize so priznani slovenski strokovnjaki predstavili ključna področja s poudarkom na dodatnih rehabilitacijskih programih za voznike, ki so vozili pod vplivom alkohola. Splošna ocena je, da so programi dobri, bi jih pa bilo smiselno nadgraditi, pri čemer bi bilo izhodišče za nove ukrepe, zmanjšanje porabe alkohola in s tem manjše stopnje alkoholiziranosti.

Več o okrogli mizi in sami preventivni akciji si lahko preberete na spletni strani Javne agencije RS za varnost prometa .

V mesecu decembru 2015 Javna agencija RS za varnost prometa organizira več preventivnih dogodkov na lokalni ravni, tako je za torek 22.12.2015 med 12.00 in 17.00 na Prešernovem trgu predvidena preventivna akcija »0,0 šofer«.

Mestno redarstvo Mestne občine Ljubljana