petek, 13. 9. 2013

Tudi drugi dan tekem v Šrc stožice potekal brez posebnosti

Za nami je drugi tekmovalni dan drugega kroga evropskega prvenstva v košarki EuroBasket 2013 in prve tekme v ŠRC Stožice in prva tekma Slovenije, ki je zasluženo premagala ekipo Italije.

Pričakovano je bilo zaradi tekme Slovenije bistveno večji obisk in povečan promet v okolici ŠRC Stožice, zato smo se tudi dodatno pripravili in organizirali. Mestni redarji so bili tako pred tekmo prisotni na ključnih lokacijah v bližnji okolici ŠRC Stožice ter skrbeli za varen in neoviran promet, za prevoznost pasu namenjen avtobusom, udeležencem v prometu pa posredovali informacije o možnostih parkiranja ter jih usmerjali na prosta parkirna mesta. Naši ekipi košarkarjev pa seveda iskreno čestitamo za zasluženo zmago!

Opažamo, da so obiskovalci začeli uporabljati bližnja parkirišča, kot je Hipodrom Stožice, ki je tudi osvetljeno. Dodatno so osvetljena tudi parkirišča pri Soči, cvetličarni in parkirišče Žale pri krematoriju. V tem času tudi nismo beležili posebnosti, promet je potekal tekoče in brez večjih zastojev, kar gre pohvala usklajenemu delovanju vseh operativnih služb.

Rezultate včerajšnjih tekem najdete na spletni strani EuroBasket 2013 – klik tukaj

V soboto 14. septembra ob 21.00 uri bo naša reprezentanca igrala proti Grčiji, zato ponovno pričakujemo znatno povečan obisk in promet. Na vse obiskovalce in udeležence zato ponovno apeliramo, da na tekme pridejo pravočasno, da koristijo javna prevozna sredstva ali parkirajo na bližnjih parkiriščih (Hipodrom Stožice, Žale, Dunajski kristali …). Naši reprezentanci želimo uspešno tekmo in seveda zmago!

Več o posebnem prometnem režimu in možnostih parkiranja, ki bo veljal v času Eurobasketa najdete na naslednji povezavi – klik tukaj

Možnost brezplačnega parkiranja v času prvenstva EuroBasket 2013 - klik tukaj

Vabimo vas, da vse podrobnosti o EuroBasketu 2013 v Ljubljani spremljate na posebni podstrani našega spletnega mesta - klik tukaj

Mestno redarstvo Mestne občine Ljubljana