četrtek, 1. 12. 2016

Udeležili smo se ii. nacionalne konference varnost v lokalni skupnosti

Mestno redarstvo se je v sklopu sodelovanja s Fakulteto za varnostne vede Univerze v Mariboru v torek dne 29.11.2016 udeležilo II. nacionalne konference o varnosti v lokalnih skupnostih, ki je potekala v Murski Soboti.

II. nacionalno konferenco o varnosti v lokalnih skupnostih so v sodelovanju organizirale Fakulteta za varnostne vede Univerze v Mariboru, Mestna občina Murska Sobota in Policijska uprava Murska Sobota. Tokratna tema konference je bila Policijsko delo v skupnosti.

Program konference povzemal glavne vsebine, ki so obravnavane v okviru raziskovalnega projekta programske skupine z namenom povečati sodelovanje med teorijo in prakso. S ciljem identificirati in začeti reševati probleme doseganja učinkovite varnosti v lokalnih skupnostih je programsko-organizacijski odbor sklenil organizirati posvet v obliki konference, kjer se bodo srečali raziskovalci in soustvarjalci oziroma odgovorni za zagotavljanje varnosti v lokalni skupnosti.

S tem nadaljujemo sodelovanje Mestne občine Ljubljana in Mestnega redarstva s Fakulteto za varnostne vede Univerze v Mariboru pri Evropskem projektu EFUS – URBIS. Več o projektu – klik tukaj.

Več o sodelovanju in programu konference si lahko ogledate na spletni strani fakultete – klik tukaj

Mestno redarstvo Mestne občine Ljubljana