petek, 25. 11. 2016

Veseli december v Ljubljani in aktivnosti mestnega redarstva

Praznično decembrsko vzdušje v Ljubljani se je letos začelo v petek 25. novembra, s prižigom praznične osvetlitve mesta in odprtjem Prazničnega sejma.

Vrhunec prazničnega dogajanja bo v soboto 31. decembra s silvestrovanjem na prostem v središču mesta.

Na praznično dogajanje v našem glavnem mestu smo se pripravili tudi na Mestnem redarstvu Mestne občine Ljubljana. Mestni redarji bodo tako v času predprazničnih sejmov in ostalih vzporednih dogodkov na območju mestnega središča dnevno prisotni s samostojnimi patruljami kot tudi v obliki mešanih patrulj (policist – redar).

V skrbi za varnost občanov in javnega premoženja bomo v tem času delovali preventivno, obiskovalcem dogodkov pa nudili različne informacije in jih usmerjali na parkirna mesta v neposredni bližini. Primarna naloga mestnih redarjev bo tako skrb za javni red in mir s ciljem preprečitve dejanj, ki bi lahko ogrožala življenje in dejanj, ki bi bila usmerjena v uničevanje javnega premoženja, naravne in kulturne dediščine, infrastrukture, pročelij in fasad.

Pridružujemo se tudi nasvetom in pozivom glede neuporabe pirotehničnih sredstev.

Možnost brezplačnega parkiranja na Vodnikovem trgu (tržnica)

Za obiskovalce decembrskih prireditev bo od 25. novembra 2016 do vključno 3. januarja 2017 omogočeno brezplačno parkiranje na Vodnikovem trgu in sicer: od ponedeljka do sobote med 18.30 in 5. uro naslednjega dne, ob nedeljah in praznikih pa ves dan do 5. ure naslednjega dne.

Več o dogajanju v prednovoletni Ljubljani lahko preberete na portalu MOL – klik tukaj

Vsem udeležencem in obiskovalcem našega mesta, ki se bodo udeležili različnih dogodkov, želimo varno in pijetno ter predvsem pozitivno izkušnjo.

Mestno redarstvo Mestne občine Ljubljana