torek, 9. 7. 2013

Vloga mestnega redarstva v času evropskega prvenstva v košarki »eurobasket«

EuroBasket 2013, ki se bo odvijal v času od 4.9.2013 do 22.9.2013, bo v Ljubljano privabil ogromno obiskovalcev, košarkarskih navdušencev, in navijačev, zato bo promet predvsem v okolici prizorišč močno povečan.

Na Mestnem redarstvu smo že v času priprav skupaj z ostalimi službami in oddelki MOL, Policije in drugimi sodelujočimi operativnimi službami (kot npr. JP LPT, LPP, …) pripravili strategijo sodelovanja in akcijski načrt dela Mestnega redarstva v času prvenstva. Na podlagi podpisanega Protokola o sodelovanju Mestnega redarstva MOL in PU Ljubljana pa smo še posebej izoblikovali proaktivno sodelovanje s Policijo, s čimer želimo zagotoviti varnost v prometu ter skrb za javni red in mir v času tekem prvenstva.

Redarji Mestnega redarstva MOL bodo pred tekmami aktivno prisotni na ključnih lokacijah, kjer bodo skrbeli za zagotavljanje varnega in neoviranega prometa, prevoznosti pasu za avtobuse, ob tem pa bodo udeležencem v prometu posredovali tudi informacije o možnostih parkiranja ter jih usmerjali na prosta parkirna mesta. Po koncu tekem bodo mestni redarji usmerjali promet ter tako zagotavljali čim večjo pretočnost prometa.

Vsem udeležencem, obiskovalcem in navijačem košarkarskega spektakla želimo predvsem varno, prijetno in pozitivno izkušnjo v času bivanja v našem glavnem mestu.

Več o celotnem dogodku, spremljevalnem programu, prometnem režimu in možnostih parkiranja najdete na naslednji povezavi – klik tukaj

Z avtobusom na EuroBasket – klik tukaj

 

Mestno redarstvo Mestne občine Ljubljana