petek, 5. 7. 2013

Vloga mestnega redarstva v času prireditve rock otočec na ježici

Mesto Ljubljana letos premierno gosti odmevno glasbeno družabno prireditev Rock Otočec, ki se bo v terminu 5.7. do 7.7.2013 odvijal v ŠRC – kopališče Laguna na Ježici.

Nedvomno gre za doslej največji tovrstni dogodek, ki bo kot tak poleg nastopajočih in gostujočih udeležencev privabil tudi vrsto udeležencev iz cele Slovenije in drugih, predvsem sosednjih držav, kar bo pomenilo izjemno velik pritisk na promet v bližnji okolici prireditvenega prostora. Glede na obseg dogajanja in s ciljem zagotoviti čim bolj varen in nemoten promet smo se na dogodek temeljito pripravili že v času priprav skupaj z organizatorji dogodka, ostalimi službami in oddelki MOL, Policije in drugih sodelujočih operativnih služb (JP Ljubljanska parkirišča in tržnice, Ljubljanski potniški promet,…) ter v ta namen pripravili in izoblikovali strategijo sodelovanja in akcijski načrt dela Mestnega redarstva v času dogodka.

Glede na naravo in področje dela Mestnega redarstva smo, izhajajoč iz podpisanega Protokola o sodelovanju Mestnega redarstva MOL in PU Ljubljana še posebej izoblikovali proaktivno sodelovanje s Policijo, katerega namen je zagotavljanje varnega prometa in skrb za javni red in mir v času dogodka.

Mestno redarstvo bo tako v času prireditve aktivno sodelovalo s prisotnostjo mestnih redarjev na ključnih lokacijah z namenom zagotavljanja varnega in neoviranega prometa, zagotavljanja prevoznosti avtobusnih postajališč in dajanja informacij, kje lahko udeleženci parkirajo vozila ter usmerjanja udeležencev in obiskovalcev na prosta parkirna mesta.

Zaradi obiska nad pričakovanji ljubljanskim obiskovalcem toplo priporočamo uporabo avtobusov LPP (6, 8, 11 in dodatno ponoči na 20 minut do Bavarskega dvora). Možnost parkiranja tudi v ŠC Stožice - 1, 5 km od prizorišča; od tam z Dunajske ceste vozi LPP).

Vsem udeležencem in obiskovalcem želimo predvsem varno, prijetno in pozitivno izkušnjo v času obiska in bivanja v našem glavnem mestu.

Več o dogodku Rock Otočec lahko preberete na naslednji povezavi – klik tukaj

Mestno redarstvo Mestne občine Ljubljana