sreda, 23. 10. 2013

Volkswagen 18. ljubljanski maraton

Mestna občina Ljubljana bo ta konec tedna v soboto in nedeljo, 26. in 27. oktobra 2013 gostila Volkswagen 18. Ljubljanski maraton, na katerega je prijavljenih več kot 22.000 udeležencev.

Na Mestnem redarstvu smo se na dogodek pripravili in bomo tako v času dogodka delovali operativno in preventivno predvsem s prisotnostjo mestnih redarjev na ključnih lokacijah na zaporah ob progi maratona s ciljem in v skrbi za varen in neoviran promet, varnost sodelujočih na maratonu ter dajanja informacij.

Udeležencem in obiskovalcem toplo priporočamo, da za prevoz do središča mesta uporabljajo javni mestni potniški promet in parkirajo na brezplačnih parkiriščih P+R (Dolgi most, Chengdujska in Center Stožice), ki jih upravlja Javno podjetje Ljubljanska parkirišča in tržnice, v času maratona pa bo na voljo tudi brezplačno parkirišče na Rudniku na območju parkirišča Viator Vektor.

Na udeležence in obiskovalce tudi apeliramo, da na zaporah ob progi maratona upoštevajo cestno prometno signalizacijo in navodila pooblaščenih uradnih oseb ter rediteljev.

Več o dogodku, vključno s skico Območja zapore in Obvozi mestnih avtobusov pa si lahko preberete na naslednji povezavi - klik tukaj

Mestno redarstvo Mestne občine Ljubljana