torek, 20. 10. 2015

Volkswagen 20. ljubljanski maraton

24. in 25. oktobra 2015 bo v Ljubljani potekal jubilejni, Volkswagen 20. Ljubljanski maraton, največja vsakoletna mednarodna športna prireditev v Ljubljani.

V soboto, 24. oktobra 2015, bodo na vrsti Lumpi teki za predšolske otroke, promocijski šolski teki, šolski maraton za dijake in dijakinje ter Fun tek. V nedeljo, 25. oktobra 2015, pa se bo po ljubljanskih cestah in ulicah odvijal 10-kilometrski tek ter polmaraton (tek na 21 km) in maraton (42 km).

Zapore cest in sprememba vožnje mestnih avtobusov

Zaradi maratona bodo v soboto in nedeljo zaprte ceste in ulice, po katerih bodo tekli tekmovalci, mestni avtobusi bodo vozili po spremenjenih trasah, nekateri pa v nedeljo, 25. oktobra, med 8. in 16. uro ne bodo vozili.

Zaprta bo tudi garažna hiša Kongresni trg - v soboto, 24. oktobra, bo zaprta med 10. in 18. uro, v nedeljo, 25. oktobra, pa med 7. do 16. uro. V tem času ne uvoz in izvoz iz garaže ne bosta mogoča.

Podrobnosti o zaporah ter o spremembah voženj mestnih avtobusov najdete na spletnih straneh Ljubljanskega maratona in LPP.

Udeleženci Ljubljanskega maratona se bodo lahko do starta brezplačno pripeljali z mestnimi avtobusi, vozniku morajo predložiti voucher, štartno številko ali akreditacijo.

Parkiranje bo urejeno na P+R parkiriščih na Dolgem mostu, Barju in v Stožicah, od koder bodo do središča mesta vozili avtobusi.

Več o maratonu si lahko preberete na spletnem portalu MOL in spletnih straneh Ljubljanskega maratona.

Udeležence v cestnem prometu prosimo, naj upoštevajo spremenjeno prometno signalizacijo in zaporo nekaterih cest ter se jim zahvaljujemo za razumevanje.

Mestno redarstvo Mestne občine Ljubljana