petek, 21. 10. 2016

Volkswagen 21. ljubljanski maraton

V soboto dne 29. in nedeljo dne 30. oktobra 2016 bo v Ljubljani potekal Volkswagen 21. Ljubljanski maraton, največja vsakoletna mednarodna športna prireditev v Ljubljani.

V soboto dne 29. oktobra 2016, bodo na vrsti Lumpi tek za predšolske otroke, promocijski osnovnošolski tek (1. – 5. razreda), osnovnošolski tek (6. – 9. razreda), tek srednjih šol ter FUN tek. V nedeljo, dne 30. oktobra 2016, pa se bodo po ljubljanskih cestah in ulicah odvijali OMV rekreativni tek, 10-kilometrski tek, polmaraton (tek na 21 km) in maraton (42 km).

Zapore cest in sprememba vožnje mestnih avtobusov

Zaradi Volkswagen 21. Ljubljanskega maratona bodo v soboto in nedeljo zaprte tiste ceste in ulice, po katerih bodo tekli tekmovalci, mestni avtobusi bodo vozili po spremenjenih trasah.

Več o zaporah in spremembah prometnega režima ter voženj mestnega potniškega prometa, najdete na naslednji povezavi – klik tukaj

Zaprta bo tudi garažna hiša Kongresni trg - v soboto, 29. oktobra, bo zaprta med 10. in 18. uro, v nedeljo, 30. oktobra, pa med 7. do 16. uro. V tem času ne uvoz in izvoz iz garaže ne bosta mogoča - več informacij

Udeleženci Ljubljanskega maratona se bodo lahko do starta brezplačno pripeljali z mestnimi avtobusi (z vsemi avtobusnimi linijami), vozniku je potrebno predložiti voucher, štartno številko ali akreditacijo – za več informacij klik tukaj

Parkiranje bo urejeno na P+R parkiriščih na Dolgem mostu, Barju in v Stožicah, od koder se lahko do središča mesta pripeljete z avtobusom.

Več o Volkswagen 21. Ljubljanskem maratonu si lahko preberete na spletnih straneh Ljubljanskega maratona.

Spodaj smo priložili tudi dokumenta glede informacij o možnosti brezplačnega parkiranja na P+R ter obvestilo glede zapor cest v času maratona.

Udeležence v cestnem prometu prosimo, naj upoštevajo spremenjeno cestnoprometno signalizacijo in zaporo nekaterih cest ter se jim zahvaljujemo za razumevanje.

Mestno redarstvo Mestne občine Ljubljana