ponedeljek, 22. 8. 2016

Vozimo pametno in prispevajmo k večji varnosti v cestnem prometu

Mestno redarstvo sodeluje tudi v tretjem delu nacionalne preventivne akcije »Hitrost«, pod sloganom »Bodi junak in z odgovorno vožnjo varuj življenja«, ki jo v času od 22.8. – 28.8. 2016 organizira in koordinira Javna agencija RS za varnost prometa.

Glavni namen preventivne akcije je zmanjšati število prometnih nesreč, ki se zgodijo zaradi neprimerne oziroma neprilagojene hitrosti in tako prispevati k večji varnosti vseh udeležencev v cestnem prometu.

Preventivna akcija se izvaja v okviru nacionalnega preventivnega projekta »Stopimo v poletje varno v prometu«, ki ga v terminu od 15.6.2016 do 31.8.2016 organizira in koordinira Javna agencija RS za varnost prometa, v katerem sodeluje tudi Mestno redarstvo. Več o projektu si lahko preberete na njihovi spletni strani – klik tukaj.

Mestno redarstvo bo v času preventivne akcije »Hitrost« s sloganom »Bodi junak in z odgovorno vožnjo varuj življenja« izvajalo poostren nadzor na območjih, kjer zaznavamo pogoste kršitve prekoračitve hitrosti vožnje. Več o poteku tretjega dela nacionalne preventivne akcije si lahko preberete na uradni spletni strani Javne agencije RS za varnost prometa – klik tukaj .

Več o lokacijah, na katerih bomo okrepili nadzor in izvajanje meritev s samodejnimi merilnimi napravi najdete na naslednji povezavi – klik tukaj .

Mestno redarstvo ponovno apelira na vse udeležence v cestnem prometu, da hitrost vožnje prilagodijo in upoštevajo cestnoprometne predpise in signalizacijo ter tako s svojim ravnanjem prispevajo k skrbi za lastno varnost in varnost drugih udeležencev v prometu ter kvaliteti bivanja na območju Mestne občine Ljubljana.

Mestno redarstvo Mestne občine Ljubljana