torek, 17. 9. 2013

Zadnji dan drugega kroga tekem za uvrstitev v četrtfinale minil brez posebnosti

S ponedeljkom 16.9.2013 se je z zadnjimi tekmami sklenil drugi krog evropskega prvenstva v košarki EuroBasket 2013 v ŠRC Stožice za uvrstitev v četrtfinale, na kateri se je Slovenija pomerila z ekipo Fincev.

Pričakovano je bilo zaradi tekem Slovenske in Hrvaške reprezentance bistveno večji obisk in povečan promet v okolici ŠRC Stožice, zato smo se tudi dodatno pripravili in organizirali. Mestni redarji so bili tako pred tekmami prisotni na ključnih lokacijah v bližnji okolici ŠRC Stožice ter skrbeli za varen in neoviran promet, za prevoznost pasu namenjen avtobusom, udeležencem v prometu pa posredovali informacije o možnostih parkiranja ter jih usmerjali na prosta parkirna mesta.

V tem času tudi nismo beležili posebnosti, promet je potekal tekoče in brez večjih zastojev, kar gre pohvala usklajenemu delovanju vseh operativnih služb. Opažamo tudi, da obiskovalci upoštevajo obvestila glede možnosti parkiranja na bližnjih parkiriščih, kot je Hipodrom Stožice, parkirišče Žale pri krematoriju, saj so bila polno zasedena.

Rezultate tekem najdete na spletni strani EuroBasket 2013 – klik tukaj

V sredo 18. septembra ob 21.00 uri bo naša reprezentanca igrala proti Franciji, zato ponovno pričakujemo znatno povečan obisk in promet. Na vse obiskovalce in udeležence ponovno apeliramo, da na tekme pridejo pravočasno, da koristijo javna prevozna sredstva ali parkirajo na bližnjih parkiriščih (Hipodrom Stožice, Žale, Dunajski kristali …). Naši reprezentanci želimo uspešno tekmo in seveda zmago!

Več o posebnem prometnem režimu in možnostih parkiranja, ki bo veljal v času Eurobasketa najdete na naslednji povezavi – klik tukaj

Možnost brezplačnega parkiranja v času prvenstva EuroBasket 2013 - klik tukaj

Vabimo vas, da vse podrobnosti o EuroBasketu 2013 v Ljubljani spremljate na posebni podstrani našega spletnega mesta - klik tukaj

Mestno redarstvo Mestne občine Ljubljana