četrtek, 6. 12. 2007

Bronasti sejalec 2007

Zavod za turizem Ljubljana je dobitnik priznanja Bronasti sejalec za leto 2007.

Na jubilejnem, desetem Slovenskem turističnem forumu, ki je v organizaciji Slovenske turistične organizacije letos potekal v Rogaški Slatini, je Zavod za turizem Ljubljana za interaktivni spletni zemljevid Ljubljane prejel priznanje Bronasti sejalec za kreativnost in inovativnost v turizmu.

Zavod za turizem Ljubljana je v letošnjem letu prijavil na razpis za ustvarjalne in inovativne dosežke v turizmu Sejalec 2007 spletni zemljevid Ljubljane. Na razpis se je sicer odzvalo dvajset prijaviteljev inovativne turistične ponudbe v slovenskem turizmu, med katerimi je komisija izbrala štirinajst finalistov in izmed njih štiri nagrajence.
Zavod za turizem Ljubljana je strokovno komisijo prepričal z »domiselnostjo, kakovostjo, predanostjo, s kakršnimi so dokazali, da znajo zapluti v nove vode in si tako upravičeno prislužil tretje mesto.

Z interdisciplinarnim sodelovanjem različnih ljubljanskih organizacij so vzpostavili turizmu namenjen interaktivni spletni zemljevid, ki se spogleduje s tistimi najbolj razširjenimi po svetu. Vpliv informacijske in komunikacijske tehnologije je v sodobnem turizmu še kako močan, pa vendar včasih še vedno prezrt, zato si za visoko uvrstitev informatike v svojih razvojnih prioritetah Zavod za turizem Ljubljana upravičeno zasluži to priznanje”.