petek, 18. 9. 2015

Cevko.si je websi – spletni prvak 2015

Spletna stran Cevko.si je prejela nagrado WEBSI – spletni prvak 2015 kot najboljši projekt v kategoriji Javne in nevladne organizacije. To je že tretja letošnja nagrada za spletno stran, ki jo JP Vodovod-Kanalizacija namenja najmlajšim z namenom spoznavanja pomena vode in izobraževanja o varovanju vodnih virov.

JP Vodovod-Kanalizacija se kot upravljavec vodovodnega sistema v Ljubljani zaveda svojega poslanstva, zato prevzemajo tudi skrb za ozaveščanje uporabnikov. S prenovo spletne strani Cevko.si otrokom še bolj doživeto odpirajo vrata v vodni svet doživetij, saj klasično strukturo spletnih strani zamenjujejo z raziskovanjem skrivnostnih hiš kot del mestne infrastrukture, ki vabijo k raziskovanju – vsaka skriva zanimive vsebine, obogatene z videom, animacijami, avdio vsebinami, igricami … Ko otrok vstopi v prostor, intuitivno drsi skozi izobraževalne sklope in interaktivno, z različnih zornih kotov spoznava zgodbo vode in se s Cevkom uči, kako varovati vodne vire.

Cevko.si pomeni poskus razumevanja uporabniških navad otrok, zato zapušča ustaljene menijske strukture in najmlajšim dostop do vsebin omogoča preko igričarske platforme vstopanja v mestne hiše. Otrok preprosto izbere področno hišo in raziskuje multimedijsko bogate vsebine in se tako izobražuje o pomenu pitne vode v našem življenju. Uči se odgovornega ravnanja z vodnimi viri, ne nazadnje pa rekrutira kot varuh vodnih virov.

WEBSI Spletni prvaki izpostavljajo, predstavljajo in nagrajujejo digitalne presežke Slovenije. S svojo kompleksno, a hkrati logično in transparentno metodologijo projekt WEBSI slovenski javnosti odgovarja, kdo je dober in kdo zna. Podeljene nagrade WEBSI Spletni prvaki 2015 spodbujajo odličnost v slovenskem digitalnem prostoru, pri čemer so predstavljene rešitve vseh podjetij, ki so na tem področju v zadnjem letu ustvarila presežke.

Spletna stran Cevko.si je poleg nagrade WEBSI – spletni prvak 2015 nedavno prejela tudi dve mednarodni nagradi, in sicer Special Mention (Awwwards) in Special Kudos (CSS Awards Design).
Nagrade Awwwards in CSS Awards Design potrjujejo talent najboljšim spletnim oblikovalcem, razvijalcem in agencijam na svetu. Cilj natečaja je ustvariti stičišče, kjer se srečujejo spletni strokovnjaki iz vsega sveta, da bi našli navdih, prostor za razprave, mesto za izmenjavo znanja in izkušenj ter si izmenjali in sprejemali konstruktivne in spoštljive kritike. Poslanstvo snovalcev natečaja je odkrivanje, prepoznavanje in spodbujanje nadarjenost in truda spletnih oblikovalcev, razvijalcev in agencij, ki ustvarjajo edinstvene digitalne izkušnje, katere so uporabne, inovativne, intuitivne in prijetne na ogled.

Spletno stran Cevko.si JP Vodovod-Kanalizacija izdeluje v sodelovanju z agencijo ENKI.