petek, 20. 1. 2017

Conventa Best Event Award 2016

Informacijska točka Zelene prestolnice Evrope 2016 Točka.Zate., v kateri je v preteklem letu potekal pester zeleno obarvan program, je osvojila prestižno nagrado Conventa Best Event Award 2016 v kategoriji komunikacije podjetij s porabniki.

Nagrado je v sredo, 18. januarja 2017, v Cankarjevem domu podelil član žirije Patrick Delaney v okviru glavnega sprejema devete borze Convente, prevzela pa jo je podžupanja Tjaša Ficko, vodja projekta Ljubljana, Zelene prestolnice Evrope 2016.

Projekt se je v mednarodni natečaj, ki sicer poteka vsako leto pred pričetkom mednarodne poslovne borze Conventa, uvrstil na pobudo Turizma Ljubljana, ki je soorganizator borze že od začetka.
Letošnjo tričlansko komisijo sestavljajo priznani tuji strokovnjaki: Martijn Timmermans, soustanovitelj in kreativni direktor The Red Line Project & Event StoryBoard iz Nizozemske, Jaan-Japp In Der Maur, lastnik in moderator v Masters In Moderation iz Nizozemske, ter Patrick Delaney, solastnik irske marketinške agencije SoolNua in mednarodno priznan strokovnjak v industriji srečanj. Pri prijavljenih projektih so ocenjevali inovativnost, kreativnost, izvedbo, učinke, promocijo in uporabo trajnostnih praks.
V natečaju so lahko sodelovali izvedeni projekti od 31. avgusta 2015 do 30. septembra 2016, prijavitelji pa so bili iz sedmih evropskih držav.
Informacijski točki Ljubljane, Zelene prestolnice Evrope 2016, je mednarodna komisija v konkurenci 12 prijavljenih projektov namenila 140 točk, drugouvrščeni projekt pa je zaostal za 8 točk.

V informacijski točki Točka.Zate., ki je stala pred Mestno hišo, je celo leto potekal brezplačen program, namenjen različnim ciljnim skupinam. V celotnem letu je v točki potekalo več kot 600 dogodkov, ki jih je obiskalo skoraj 34.000 ljudi. Pri programu so aktivno sodelovale vse ljubljanske četrtne skupnosti – vsaka izmed njih je bila tri tedne ambasadorka Zelene prestolnice Evrope 2016 in v tem času so na njihovem območju pripravili vrsto zelenih aktivnosti in dogodkov; skupaj več kot 220. Poleg četrtnih skupnosti so pri pripravi programa sodelovali še številni partnerji, od javnih zavodov in podjetij, ki delujejo pod okriljem Mestne občine Ljubljana, do šol in vrtcev ter nevladnih organizacij, posameznikov in zasebnih podjetij. Skupno je program soustvarjalo več kot 300 deležnikov.

Točka.Zate. bo kot zmagovalka Best Event Award 2016 predstavljena tudi v katalogu Convente (oz. posebni izdaji revije Kongres) z besedilom, navedenim v prijavi. Nagrada je dodatno priznanje že uveljavljenemu projektu na borzi Conventa, največjem poslovnem stičišču za kongresni turizem na področju Nove Evrope, ki 18. in 19. januarja poteka na Gospodarskem razstavišču, medtem ko je spremljevalni program v Grand hotelu Union in Cankarjevem domu.