sreda, 18. 12. 2013

Družini prijazen vrtec Hansa Christiana Andersena

Vrtec Hansa Christiana Andersena je prvi vrtec v Sloveniji, ki je pridobil certifikat Družini prijazno podjetje.

Certifikat Družini prijazno podjetje, ki ga podeljuje Ekvilib Inštitut skupaj z Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti RS, je 13. decembra 2013 pridobilo 36 podjetij, in sicer 8 polnih in 26 osnovnih certifikatov, med prejemniki slednjega je tudi Vrtec Hansa Christiana Andersena.
Ravnateljica Tina Merčnik in pomočnica Natalija Dolenc sta certifikat prejeli iz rok Aleša Kranjca Kušlana, direktorja Ekvilib Inštituta, vodje certificiranja Nevenke Černigoj Sadar in državnega sekretarja na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti RS Dejana Levaniča.

Ravnateljica Tina Merčnik je ob tem povedala: »Od septembra smo bili v postopku certificiranja in nam je s skupnimi, Andersenovimi močmi uspelo. Sprejeli smo plan implementacije, ki ga bomo uresničevali naslednja 3 leta. Ker verjamemo, da le zadovoljni odrasli lahko odlično poskrbimo za naše otroke, bodo od certifikata imeli veliko ravno naši najmlajši.«

Certifikat Družini prijazno podjetje predstavlja koncept organizacijskega upravljanja, ki temelji na pozitivnih učinkih usklajevanja poklicnega in zasebnega življenja zaposlenih. Ti se kažejo v zmanjšanju fluktuacije, kvote bolniških odsotnosti, kvote nege, števila nezgod ipd. ter večanju zadovoljstva, motivacije in pripadnosti zaposlenih, kar prinaša jasne pozitivne ekonomske učinke.