petek, 20. 11. 2015

Horus za Snago

Javno podjetje Snaga je za svoje aktivnosti na področju družbene odgovornosti prejelo nagrado HORUS 2015 v kategoriji velikih podjetij.

Nagrada HORUS potrjuje celovitost v razmišljanju, inovativnost v delovanju in odgovornost pri poslovanju javnega podjetja Snaga, ki so jo med drugim izkazali tudi s kampanjami Dvignimo glas proti zavrženi hrani in Enkratno je stvari uporabljati večkratno.

Nagrado HORUS podeljujejo IRDO - Inštitut za razvoj družbene odgovornosti, SPIRIT Slovenija, javna agencija, in PRSS – Slovensko društvo za odnose z javnostmi, častni pokrovitelj nagrade pa je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

V Snagi so prepričani, da je dobro in prav, kadar podjetje prevzame odgovornost za družbo, okolje in zaposlene. To poleg nagrade HORUS potrjujeta tudi nedavno pridobljena standard ISO 14001 in certifikat "LGBT prijazno".

Standard ISO 14001 je eno od najpomembnejših orodij, ki ga kot odgovor na izzive, ki jih njihove dejavnosti predstavljajo za okolje, uporabljajo organizacije po vsem svetu. V Snagi so s pridobitvijo standarda potrdili, da izpolnjujejo zakonodajne zahteve, skrbijo za učinkovito izkoriščanje virov in aktivno preprečujejo onesnaževanje okolja.

V Snagi podpirajo enak pristop do vseh in zagotavljanje temeljnih človekovih pravic. Zato so se vključili v izobraževanje in znotraj podjetja poskrbeli za prenos znanj o zadregah ter diskriminaciji lezbične, gejevske, biseksualne in transspolne (LGBT) skupnosti. Mestna občina Ljubljana jim je zato podelila certifikat "LGBT prijazno".