četrtek, 25. 1. 2018

Konferenca EUROCITIES, najboljši dogodek leta 2017

V okviru 10. poslovne borze Conventa so 24. januarja 2018 podelili nagrade Kongresna zvezda Nove Evrope. Na Mestni občini Ljubljana smo za organizacijo konference EUROCITIES prejeli nagrado za dogodek leta 2017 (Conventa Best Event Award). Ljubljana je dan prej prejela tudi naziv Meeting Star Award.

Najboljši dogodek leta 2017

V kategoriji za najboljši dogodek leta je bilo prijavljenih 12 projektov oziroma dogodkov, v finalni izbor se jih je uvrstilo 5. Strokovna žirija, ki so jo sestavljali uveljavljeni mednarodni strokovnjaki, je ocenjevala kreativnost, inovativnost, izvedbo, rezultate dogodka, odličnost komuniciranja ter trajnostne prakse in na podlagi teh kriterijev naš projekt Eurocities - Circular Cities izbrala za najboljši dogodek leta 2017.

Ljubljana je bila v okviru Convente nagrajena že drugo leto zapored, saj smo lani za informacijsko točko Zelene prestolnice Evrope 2016 Točka.Zate. prejeli nagrado v kategoriji komunikacije podjetij s porabniki.

O konferenci EUROCITIES

Konferenca mreže evropskih mest EUROCITIES, ki je potekala sredi novembra lani, je bila eden izmed osrednjih kongresnih dogodkov preteklega leta v Ljubljani. Udeležilo se je je več kot 600 delegatov iz 120 evropskih mest, med katerimi je bilo kar 60 županov in podžupanov.

Konferenca o krožnem gospodarstvu je bila zasnovana inovativno in kreativno, z aktualnimi vsebinami in zanimivimi govorci, ki so osvetlili različne vidike krožnega gospodarstva. Odzivi na konferenco so bili odlični.

Dodajmo še, da je na letošnji Conventi Ljubljana prejela tudi prestižen naziv najboljša destinacija za organizacijo poslovnih srečanj, kongresov in motivacijskih potovanj v kategoriji mest, ki lahko gostijo do 2.000 oseb.