četrtek, 15. 5. 2014

Ljubljana: ljubljena nagrajena

Promocijski film Ljubljana: ljubljena je na uglednem portugalskem festivalu Finisterra Arrábida Film Art & Tourism Festival prejel 3. nagrado v kategoriji promocijskih filmov v glavnem tekmovalnem programu.

Film je v tematskih kategorijah zasedel še 2. mesto v kategoriji Potovanja ter 3. mesto v kategoriji Destinacije.

Film Ljubljana: ljubljena (Ljubljana - Beloved), ki je bil objavljen septembra 2013, prikazuje dogodivščine simpatičnega mladega para, ki se odloči raziskati Ljubljano na nekoliko nevsakdanji način. Film je naročila Mestna občina Ljubljana, nastal pa je v produkciji Sfinga PRO (scenarij in režija Gregor Kresal). Krajša različica filma ima 39 sekund, daljša predstavitvena pa 5 minut.

Finisterra Arrábida Film Art & Tourism Festival je potekal med 6. in 11.5.2014 v mestu Sesimbra na Portugalskem, na njem pa so se predstavljali turistični filmi različnih žanrov, oglaševalski, promocijski in dokumentarni.

Žirija festivala, ki so jo sestavljali filmski in televizijski režiserji, turistični strokovnjaki, filmski kritiki, novinarji in producenti, je filme ocenila po naslednjih merilih: vizualna kakovost, kakovost zvoka, informativna vrednost, koncept, kreativnost in inovativnost.

Na festivalu se je predstavilo 248 filmov iz 47 držav s petih celin.