ponedeljek, 16. 10. 2017

Ljubljana, Zemlji prijazna občina 2017

Ljubljana je že šesto leto zapored prejela naziv Planetu Zemlja prijazna občina.

 

Natečaj Planetu Zemlja prijazna občina pripravlja društvo Planet Zemlja v sodelovanju s strokovnjaki Direktorata za kmetijstvo Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Nacionalnega instituta za javno zdravje, Zavoda za gozdove RS, Zavoda za varstvo narave, Gospodarskega razstavišča Ljubljana, Gradbenega inštituta ZRMK, Zavoda za varno igro, Visoke šola za trajnostni turizem ERUDIO, društva Morigenos, Zavoda za gradbeništvo Slovenije in Inštituta WCYCLE.

Poslanstvo projekta je povezovanje lokalnih skupnosti s stroko, ki nakazuje vprašanja in ponuja odgovore. Večkratno sodelovanje občinam prinese podrobnejšo analizo stanja na področjih, ki jih natečaj raziskuje, hkrati pa pomembno prispeva k ustvarjanju slike prilagajanja lokalnih skupnosti na spremembe, tako na ekološkem kot tudi na ekonomskem področju.

V kategoriji Mestne občine je tudi letos slavila Mestna občina Ljubljana, v obrazložitvi pa so med drugim zapisali, da je bila tekma za naziv letos še posebej tesna, a zato je naziv Planetu Zemlja prijazna občina še toliko bolj zaslužen.