ponedeljek, 14. 10. 2013

Moja dežela – lepa in gostoljubna

V okviru vseslovenske akcije »Moja dežela - lepa in gostoljubna« Turistične zveze Slovenije je Ljubljana osvojila prvo mesto v kategoriji »večja mesta«.

Akcija je potekala pod pokroviteljstvom predsednika RS Boruta Pahorja, na svečani prireditvi pod sloganom »Slovenijo čutim«, pa so v torek, 8. oktobra 2013, prejeli priznanja najbolje ocenjena mesta, turistični, zdraviliški in izletniški kraji, kampi, bencinski servisi Petrola, mladinska prenočišča, mestna , trška in vaška jedra in zmagovalci spletnega glasovanja.

Ljubljana je osvojila prvo mesto v kategoriji »večja mesta«, z naslednjo obrazložitvijo:
Ljubljana je ena izmed letošnjih gostiteljic izredno odmevnega dogodka – EuroBasket 2013. Ob obisku komisije je mesto pokazalo popolno pripravljenost na dogodek, kjer se srečuje vsa Evropa.
»Mesto je letos v pravem vrtincu dogodkov. Spremljevalni programi poleg že obstoječe mestne ponudbe vključujejo glasbene in plesne nastope, predstave uličnega gledališča, sobotnih umetniških tržnic, nedeljskih sejmov antikvitet ter dodatne 'kulturno-umetniške intervencije'. Kongresni trg je postal središče kulturnega, glasbenega in športno-zabavnega programa. Med pridobitvami v letu 2013 se lahko Ljubljana pohvali z novimi nastanitvenimi kapacitetami, novo kulinarično ponudbo (Kulinarična pot, Odprta kuhna na Pogačarjevem trgu kot 1. kulinarična tržnica v Sloveniji) in še bi lahko naštevali.«

V Turizmu Ljubljana so ponosni, da Ljubljano prepoznavajo kot prijazno, živahno in razvito turistično destinacijo ne le tujci, ki jo vsako leto obiskujejo v večjem številu, temveč tudi domača strokovna javnost. Tudi v nadaljevanju se bo Turizem Ljubljana trudil pri oblikovanju bogate in raznovrstne turistične ponudbe, primerne za vse ciljne skupine.