torek, 12. 5. 2015

Moja družinska zdravnica 2015

V akciji Moj zdravnik je naziv Moja družinska zdravnica 2015 prejela družinska zdravnica in vodja zdravstvenega varstva odraslih v Zdravstvenem domu Ljubljana Moste - Polje, enota Polje, Tadeja Čerin dr. med., spec..

Tadeja Čerin, dr. med., specialistka splošne medicine, v Zdravstvenem domu Ljubljana - Moste-Polje dela že vse od začetka svoje poklicne poti. Svoje delo ima nadvse rada in ga ne ločuje od zasebnega življenja. Tako se ji ne zdi nič nenavadnega, če jo sredi trgovine njen pacient povleče za rokav in jo prosi, ali mu lahko kar tam pregleda vneto oko ali izpuščaj na nogi. Vesela je, da ji pacienti tako zaupajo – zdi se ji, da včasih celo preveč.

Tadeja Čerin je tako že peta zdravnica ZD Ljubljana, ki je prejela ta častni naziv. Pred njo so ta naziv prejele:
• Jarmila Trček Breznikar dr. med., spec., zdravnica družinske medicine v ZD Ljubljana – Šentvid, Moja zdravnica 2013;
• prim. doc. dr. Mateja Bulc, dr. med., spec., zdravnica družinske medicine v ZD Ljubljana – Šiška, Moja zdravnica 2012;
• Lučka Molka, dr. med., spec., najbolj cenjena pediatrinja 2012, zaposlena v ZD Ljubljana – Šiška;
• Jasna Dekleva, dr. med., spec., zdravnica družinske medicine v ZD Ljubljana – Vič-Rudnik, Moja zdravnica 2010.

Ob tem naj spomnimo še, da je bila v letu 2013 kot najboljša zdravnica v osnovnem zdravstvu po strokovnem izboru na 16. Schrottovih dnevih izbrana doc. dr. Tonka Poplas Susič, dr. med., spec., strokovna direktorica ZD Ljubljana, v letu 2014 pa je prejela za svoje delo tudi častni naziv Evropska zdravnica leta.

V ZD Ljubljana so ponosni, da pri njih delajo zdravniki, kot je Moja zdravnica 2015 Tadeja Čerin, ki s svojo strokovno odličnostjo ter prijaznim in profesionalnim odnosom do pacientov in sodelavcev upravičeno predstavlja najbolj svetel zgled zdravniškega poklica.