petek, 1. 12. 2017

Priznanje za odlično slovensko oblikovanje Brumen

Na 8. bienalu Brumen, dveletnem pregledu najkakovostnejše slovenske produkcije vidnih sporočil, sta priznanje za odlično slovensko oblikovanje prejela tudi dva projekta Mestne občine Ljubljana.

Prijavljenih je bilo 392 projektov, od katerih je mednarodna žirija na bienale uvrstila 90 projektov, ki so prejela priznanje za odlično slovensko oblikovanje. Med njimi sta bila tudi dva projekta Mestne občine Ljubljana:

Serija spominkov za Krajinski park Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib

Krajinski park Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib je z 1,7 milijona letnih obiskovalcev najbolj obiskan park v Sloveniji. Območje parka je pomembno zaradi svoje biotske raznovrstnosti, ohranjeni so namreč ekosistemi z mnogimi redkimi in ogroženimi vrstami.
Serija spominkov je natisnjena na papirju, izdelanem iz vlaken prekomerno razširjenih invazivnih rastlin, ki so bile v okviru akcije Za lepšo Ljubljano 2017 nabrane na območju parka.
Spominki, izdelani iz inovativnega, ročno izdelanega papirja ter opremljeni z ilustracijami utrinkov iz parka, spregovorijo o tistih vrednotah, ki jih v krajinskem parku želimo ohranjati tudi v prihodnje.

kartica

Zvezek Ljubljana

V letu 2016 smo sodelavcem in poslovnim partnerjem podarili zvezek »najlepšega mesta na svetu«. V zvezku z ilustracijami Teje Ideje prikažemo tipične lastnosti, po katerih je Ljubljana prepoznavna. Malo Plečnika, malo nebotičnika, majhna reka, majhen grajski hrib in velika fontana. Zakaj je ena črta razburkana? Ker skozi Ljubljano teče Ljubljanica.
V zvezku najdemo tudi šest pesmic o Ljubljani, ki so jih prispevali otroci ljubljanskih vrtcev in osnovnih šol.

zvezek ljubljana

S serijo zvezkov bomo nadaljevali tudi v letu 2017. Tokrat bo ilustracije prispevala Milanka Fabjančič, za oblikovno podobo bo ponovno poskrbela Teja Ideja.