torek, 9. 2. 2016

Nagrajena spletna stran Ljubljane, Zelene prestolnice Evrope

Spletna stran www.zelenaljubljana.si oziroma www.greenljubljana.com je v okviru mednarodne natečajne platforme CSS Design Awards prejela strokovno nagrado Special Kudos.

CSS Awards Design je mednarodna platforma spletnih nagrad, ki predstavlja in nagrajuje najboljše svetovne primere celostnih spletnih grafičnih rešitev, s prilagojeno uporabniško izkušnjo in aktivacijo ciljne skupine.
Mestna občina Ljubljana je v okviru naziva Zelena prestolnica Evrope 2016 ključno vlogo namenila spletni komunikaciji. S spletno stranjo www.zelenaljubljana.si (www.greenljubljana.com) različne ciljne skupine informiramo o dosedanjih »zelenih« dosežkih ter o aktivnostih v letošnjem letu, ko je Ljubljana nosilka prestižnega naziva Zelena prestolnica Evrope, nato pa jih aktivirati, da tudi sami pripomorejo k bolj zeleni prihodnosti.

Preko reprezentativnih projektov, ki so mesto Ljubljana popeljali v zeleno zgodbo, posredujemo ideje, kako lahko kot posamezniki živimo še bolj prijazno okolju, nato pa s pozivi obiskovalce aktiviramo v gibanje »Bom zeleno aktiven«.

Spletno stran je zasnovala agencija Enki d.o.o.