ponedeljek, 19. 9. 2016

Nagrajena spletna stran zelene Ljubljane

Spletna stran Ljubljane, Zelene prestolnice 2016, je prejela nagrado Websi 2016 v kategoriji javnih in nevladnih organizacij.

Mestna občina Ljubljana je v okviru naziva Zelena prestolnica Evrope 2016 ključno vlogo namenila spletni komunikaciji. S spletno stranjo www.zelenaljubljana.si (www.greenljubljana.com) različne ciljne skupine informiramo o dosedanjih »zelenih« dosežkih ter o aktivnostih v letošnjem letu, ko je Ljubljana nosilka prestižnega naziva Zelena prestolnica Evrope, nato pa jih aktiviramo, da tudi sami pripomorejo k bolj zeleni prihodnosti.
Preko reprezentativnih projektov, ki so Ljubljano popeljali v zeleno zgodbo, spletna stran posreduje ideje, kako lahko kot posamezniki živimo še bolj prijazno okolju, nato pa s pozivi obiskovalce aktivira v gibanje »Bom zeleno aktiven«.

Spletno stran www.zelenaljubljana.si je za Mestno občino Ljubljana zasnovalo podjetje ENKI, nagrade za najboljše digitalne marketinške oziroma spletne projekte 2016 pa so bile podeljene 16. septembra 2016 v okviru simpozija o digitalnih komunikacijah Websi dan.