petek, 9. 12. 2011

Najlepše večje mesto 2011

Ljubljana je bila v okviru projekta »Moja dežela - lepa in gostoljubna« ocenjena kot najlepše in najbolj gostoljubno večje mesto v Sloveniji.

V organizaciji Turistične zveze Slovenije je letos potekalo že 20. tekmovanje v urejenosti slovenskih krajev in naselji pod geslom »Moja dežela – lepa in gostoljubna«, v okviru katerega je Ljubljana prejela priznanje za najlepše in najbolj gostoljubno večje mesto v Sloveniji.

Državna komisija projekta »Moja dežela – lepa in gostoljubna« je med večjimi slovenskimi mesti prvo mesto namenila Ljubljani z naslednjo utemeljitvijo: »Ljubljana, prestolnica Slovenije, je politično, znanstveno in kulturno središče in hkrati največje mesto v Sloveniji in njen najpomembnejši gospodarski center. V zadnjem času doživlja pravi preporod, tako v smislu videza, prireditev in turistične ponudbe.«

Mestna občina Ljubljana in zavod Turizem Ljubljana s ponosom sprejemata priznanje z zavezo, da se nadaljuje izboljševanje turistične ponudbe mesta in višanje kakovosti za življenje.

Priznanje Ljubljani sta na Dnevih slovenskega turizma v Portorožu prevzela župan Zoran Janković in podžupanja MOL Tjaša Ficko.

Rezultate ocenjevanja državne komisije projekta »Moja dežela – lepa in gostoljubna 2011« si lahko ogledate na spletni strani Turistične zveze Slovenije