sreda, 28. 10. 2009

Netko 2009

Mestna občina Ljubljana je prejela nagrado Netko 2009 za najboljšo spletno stran v kategoriji javnih inštitucij in državne uprave.

GZS-Združenje za informatiko in telekomunikacije, JAPTI in Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo-Direktorat za informacijsko družbo, so na slovesnosti v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije v sredo, 28. oktobra 2009, podelili nagrade Netko 2009. Nagrada Netko predstavlja institucionalno pobudo, ki promovira uvajanje spletnih praks in izboljšanje kvalitete spletnega prostora v križanju spletnega in poslovnega.

Na letošnjem izboru je sodelovalo 151 spletnih strani, kar je od leta 1999, ko so podelili prvega Netka, največ doslej.

V finale za nagrado Netko 2009 v kategoriji "Predstavitev institucij s področij državne in javne uprave ter skupnosti" so prišle spletna stran Varuh človekovih pravic, spletna stran Žale, d.o.o. in spletna stran Mestne občine Ljubljana.

Nagrado Netko 2009 je na koncu prejela naša spletna stran Mestne občine Ljubljana, z obrazložitvijo strokovne komisije, ki se je glasila: »Niti malo trivialna naloga predstaviti delovanje kompleksnega mehanizma mestne uprave je nadgrajena z dejansko delujočim vključevanjem javnosti, transparentnostjo in odgovornosti, ki jih to spletno mesto uvaja".