sreda, 21. 11. 2012

Netko 2012 za visit Ljubljana

Spletno mesto Visit Ljubljana je prejelo nagrado Netko 2012, ki jo vsako leto podeljuje podeljuje Združenje za informatiko in telekomunikacije GZS, za najboljši digitalni projekt v kategoriji Mediji in informativni portali.

Spletno mesto Turizma Ljubljana, namenjeno meščanom in obiskovalcem mesta, med drugim odlikuje prijaznost mobilnim napravam, saj je bilo letos nadgrajeno z odzivnim dizajnom, ki omogoča prilagojeno prikazovanje vsebin na različnih velikostih ekranov.

Žirija v kategoriji Mediji in informativni portal, v sestavi strokovnjakov s področja komunikacij in digitalnih medijev: Sana Bašić, Zenel Batagelj in Joh Dokler, je pri izboru nagrajenca upoštevala kriterija prepletenosti medijskih modelov in poglobljenosti informacij, poseben poudarek pa je namenila tudi inovativnosti pri vključevanju uporabnikov.

Spletno mesto Visit Ljubljana, ki ga je Turizem Ljubljana vzpostavil leta 2008, povezuje turistične vsebine Ljubljane in regije Osrednja Slovenija, zasnovano pa je kot osrednja spletna informacijska točka za turiste. Poleg informacij o znamenitostih Ljubljane in regije, kulturni in kulinarični ponudbi, naravi in aktivnem oddihu, zabavi ter nakupovanju ponuja še koledar prireditev in zemljevid, uporabniki pa si lahko oblikujejo lasten izlet s pomočjo orodja MyVisit.

Spletno mesto omogoča na mobilnih napravah, npr. na pametnem telefonu ali tabličnem računalniku, ogled trenutne lokacije uporabnika, zanimivih točk v bližini ter uporabo orodja MyVisit z izletom po Ljubljani ali regiji, ki si ga je uporabnik predhodno ustvaril sam. Z nadgradnjo v odzivni dizajn je spletno mesto Visit Ljubljana v tem trenutku eno prvih tovrstnih turističnih spletnih mest v Evropi.