torek, 24. 5. 2022

Pionirskemu domu zahvala ob obletnici

Pionirski dom v Ljubljani je ob začetku praznovanja 60-letnice delovanja prejel zahvalo predsednika republike Boruta Pahorja. Predsednik je Pionirski dom označil kot navdihujoče središče raznolikih dejavnosti, kjer se mladi učijo novih znanj in izražajo svojo ustvarjalnost.

Izpostavil je tudi pomembno poslanstvo, ki ga Pionirski dom opravlja med mladimi. Slednjega je opredelil kot izjemni center za kulturo mladih, ki je skozi svojo šestdesetletno zgodovino postal prostor, ki mladim na različne načine omogoča, da izrazijo svojo ustvarjalnost in jo tudi predstavijo javnosti. Ob tem je izrazil hvaležnost tistim, ki sodelujejo v okviru institucije. "Moje besede iskrene hvaležnosti v imenu države in ljudi, ki jih imam kot predsednik republike čast predstavljati, so namenjene vsem, ki tako ali drugače sodelujete pri ustvarjanju raznovrstnih vsebin za otroke in mladino. Vaša predanost, strast, vztrajnost so skupaj z inovativnimi pristopi k poučevanju Pionirski dom ustoličili v sam vrh institucij na področju dela z mladimi," je dejal.

Ekipa Pionirskega doma. Foto: Pionirski dom
Direktorica Pionirskega doma Barbara Murn Vrviščar s svojo ekipo. Foto: Pionirski dom

 

Nekaj malega o Pionirskem domu

Pionirski dom - Center za kulturo mladih je javni zavod na področju kulture in vodilna institucija na področju izvenšolskih dejavnosti, ki deluje od leta 1963.

Je ena od vodilnih ustanov na področju izvenšolskega preživljanja prostega časa otrok, mladine in odraslih. V nekaj desetletjih je bilo v različne programe ustvarjanja in izobraževanja vključenih skoraj sto tisoč otrok in mladostnikov. Pionirski dom - Center za kulturo mladih je skozi desetletja svojega delovanja pomembno vplival na vzpodbujanje, izobraževanja ter udejanjanja otrok in mladih na kulturno-umetniškem in jezikovno-kulturnem področju.

Iskrene čestitke!

Preberite tudi: