ponedeljek, 17. 10. 2011

Priznanje CIVITAS 2011

Ljubljana je na letošnji konferenci Civitas Forum na Portugalskem prejela Priznanje CIVITAS za napredek v trajnostni mobilnosti.

Evropska komisija vsako leto v sklopu pobude CIVITAS podeli nagrade mestom, ki so naredila največ za vzpostavitev čistejšega mestnega prometa.

Nagrada CIVITAS (CIVITAS Award) je tako priložnost, da mesta poudarijo svoje dosežke in najbolj izjemne, ambiciozne in inovativne rešitve na področju trajnostne mobilnosti. Zmagovalci oziroma dobitniki tega priznanja so javno razglašeni za odlične primere dobrih praks in modele za druga mesta, ki lahko posnemajo njihove ukrepe, uporabijo njihova znanja in izkušnje ter se zgledujejo po njihovih dejanjih.

CIVITAS nagrade so razdeljene po kategorijah, in sicer za tehnične inovacije, vključevanje javnosti in CIVITAS mesto leta 2011. Ljubljana se je letos prijavila za slednjo in prejela priznanje za izjemne dosežke na področju mestnega prometa in za aktivno zastopanje pobude CIVITAS. Več o prejemnikih nagrad CIVITAS za leto 2011 lahko preberete na uradni spletni strani pobude CIVITAS.