četrtek, 14. 4. 2016

Priznanje za cevka

Vodilna mednarodna natečajna platforma za spletne strani Awwwards je otroško spletišče www.cevko.si uvrstila na seznam najboljših spletnih projektov leta 2015.

Spletno mesto www.cevko.si, ki je nastalo pod okriljem JP VODOVOD-KANALIZACIJA in digitalne agencije ENKI, je v letu 2015 prejelo nagrado »Special Mention«.

Poslanstvo snovalcev natečaja je odkrivanje, prepoznavanje in spodbujanje nadarjenosti in truda spletnih oblikovalcev, razvijalcev in agencij, ki ustvarjajo edinstvene digitalne izkušnje, ki so uporabne, inovativne, intuitivne in prijetne na ogled.

Z uvrstitvijo med najboljše spletne strani sveta Cevko.si dokazuje, da izpolnjuje pričakovanja naših najzahtevnejših uporabnikov, to je najmlajših. S spletnim mestom se Cevko približuje uporabniškim navadam otrok, saj otrok na njemu prijazen in preprost način izbere področno vsebino, t.im. mestno hišo, in raziskuje multimedijsko bogata gradiva o vodi v njej.

Cevko se z otroci srečuje tudi na Cevkovih delavnicah. Otroci se na ta način izobražujejo o pomenu vode v vsakdanjem življenju in se učijo odgovornega ravnanja z njo, preko njih pa Cevko nevsiljivo s svojimi sporočili dostopa tudi do njihovih staršev.

Cevko.si je prestopil meje lokalnega okolja in se tako dokazuje tudi v mednarodnem.
Cevko je doslej prejel že več potrditev, poleg omenjene na mednarodnem nivoju še Special Kudos na CSS Design Awards, zmagal pa je na spletnih natečajih WEBSI – spletni prvaki 2015, Netko 2015 in Netko 2011.