petek, 22. 6. 2018

Regionalni center kreativne ekonomije prejel nagrado za najboljšo dobro prakso

Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije (RRA LUR) je za svoj Regionalni center kreativne ekonomije (RCKE), katerega glavni cilj je spodbujanje razvoja kreativne ekonomije na ravni regije, prejela nagrado za najboljšo dobro prakso, ki jo vsako leto podeljuje Mednarodno združenje regionalnih razvojnih agencij (EURADA).

RCKE je navdušil v močni konkurenci zelo kakovostnih projektov. Žirijo, ki je imela po besedah Roberte Dall’Olio, predsednice Eurade, zelo težko delo, je prepričala predvsem inovativnost, številni dosežki in rezultati uresničeni v šestih letih delovanja centra, predvsem pa velik potencial prenosljivosti koncepta v druge evropske regije.

To je že sedma nagrada, ki jo je RRA LUR prejela za aktivnosti in projekte Regionalnega centra kreativne ekonomije.

Mag. Lilijana Madjar, direktorica RRA LUR, je ob prevzemu nagrade izpostavila pomen spodbujanja razvoja kulturnega in kreativnega sektorja, ki temelji na izražanju ustvarjalnosti, sooblikovanju in koprodukciji z različnimi partnerji in civilno družbo: »Združevanje pristopov od spodaj navzgor in od zgoraj navzdol je ključno za delovanje RCKE, saj le tako sooblikujemo ekosistem, v katerem ustvarjalnost lahko cveti. V Regionalnem centru kreativne ekonomije ne delamo zgolj projektno, pač pa celovito naslavljamo razvoj kreativne ekonomije v regiji, predvsem pa si prizadevamo, da bomo v naslednjih korakih znanja in izkušnje centra prenesli na druge regije v Sloveniji in širše«.