sreda, 26. 9. 2012

Turistična kartica Ljubljane

Turistična kartica Ljubljane tretja najbolje ocenjena turistična kartica v Evropi, pred njo sta le kartici Dunaja in Osla.

Na spletni strani Euro Test, ki jo upravlja nemška avtomobilistična zveza ADAC, je v ocenjevanju turističnih kartic v evropskih mestih Turistična kartica Ljubljane zasedla odlično tretje mesto.

Ocenjevalce je Turistična kartica Ljubljane prepričala s tem, da v svoji ponudbi vključuje vseh deset največjih znamenitosti v mestu, imetniki pa uživajo izjemen popust na njeno celotno ponudbo v višini 100%. Med prednostmi so izpostavili tudi zelo ugodno ceno kartice.

Prvo mesto v ocenjevanju, v katerega je bilo vključenih 16 turističnih kartic v 14 evropskih mestih, je zasedla dunajska kartica Wien Card, drugo mesto kartica norveškega glavnega mesta Oslo Pass, Turistična kartica Ljubljane (Ljubljana Card) pa ji sledi na tretjem. Vse tri kartice so ocenjene z enako skupno oceno - dobro (good).

Ocenjevanje je upoštevalo kriterije kot so cena kartice, vključenost najpomembnejših mestnih znamenitosti in javnega prevoza v ponudbo kartice, dostopnost znamenitosti z javnim prevozom, dostopnost informacij o kartici na najpomembnejših prodajnih mestih ter na svetovnem spletu.

Več podatkov o ocenjevanju je na voljo na spletni strani Euro Test, več informacij o sami Turistični kartici Ljubljane pa lahko preberete na naslednji povezavi.