ponedeljek, 18. 6. 2018

Turizem Ljubljana prejel nagrado Pink Dragon Award

Na gala prireditvi Dragon's Ball, s katero se je končal letošnji festival Pink Week, inovativen projekt za promocijo edinstvenih doživetij na najvišji ravni in za promocijo Ljubljane in Slovenije kot LGBT prijaznih destinacij, je Turizem Ljubljana prejel nagrado Pink Dragon Award za prispevek k razvoju nišnega turizma in uvajanju odličnih praks pri spoštovanju različnosti.

Predstavnika podjetja Luxury Slovenia, organizatorja festivala Pink Week, ki tudi podeljuje nagrado Pink Dragon Award, Mattej Valenčič in Matej Knific, sta ob izročitvi nagrade direktorici Turizma Ljubljana mag. Petri Stušek povedala: »Turizem Ljubljana je naš partner od prve izvedbe Pink Weeka pred petimi leti. S profesionalnim pristopom, izjemno ekipo in razumevanjem pomena promocije destinacije različnim segmentom obiskovalcev je pripomogel k povečanju prepoznavnosti Ljubljane v segmentu LGTB gostov na mednarodni ravni. Ljubljana je zdaj znana kot LGTB prijazna in varna destinacija, za kar gre zasluga Turizmu Ljubljana, direktorici mag. Petri Stušek in njeni ekipi.«

petra pink dragon3
Direktorica Turizma Ljubljana mag. Petra Stušek.

Pomembna promocija Pink Weeka

Pink Week se je na mednarodni LGBT sceni že dodobra uveljavil kot teden, ko pripadniki lezbične, gejevske, biseksualne, transspolne in transseksualne skupnosti z vsega sveta uživajo v lepotah Ljubljane in drugih slovenskih destinacij, spoznavajo tukajšnjo kulinariko in se zabavajo. Udeležujejo se ga tudi številni organizatorji potovanj iz tujine in predstavniki medijev, kar pripomore k promociji Ljubljane in Slovenije kot LGBT prijaznih destinacij s pestro ponudbo.