četrtek, 1. 3. 2012

Urbani vizionar leta 2011

Podžupan MOL prof. Janez Koželj je prejel posebno priznanje Urbani vizionar za leto 2011.

V Operni hiši Ljubljana je bila v sredo, 29. februarja 2012, podelitev nagrad »Outstanding – dosežki v zunanjem oglaševanju«, ki jo je organiziralo ljubljansko oglaševalsko podjetje Europlakat ob svoji 20. obletnici delovanja. Podelitve so se udeležili tudi Aleš Čerin, podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana MOL, podžupanja Tjaša Ficko in podžupan MOL prof. Janez Koželj.

V okviru projekta »Outstanding« so bile letos prvič podeljene nagrade za najboljše oglase, ki smo jih na plakatih videli v letu 2011. Poleg nagrad plakatom so podelili tudi posebno priznanje Urbani vizionar 2011, ki ga je prejel podžupan MOL prof. Janez Koželj za projekt Bicike(lj) - projekt, ki izboljšuje kakovost življenja v mestu in pomeni prispevek k trajnostnemu razvoju Ljubljane. Samopostrežni sistem izposoje koles Bicike(lj) je Mestna občina Ljubljana uvedla skupaj z Europlakatom.

 

»Outstanding – dosežki v zunanjem oglaševanju«

Na pobudo Europlakata, ki je prevzel pokroviteljstvo in organizacijo projekta, bo strokovna žirija odslej vsako leto podeljevala nagrade »Outstanding« za najboljše oglase v kategorijah »Billboard«, »Citylight«, »Rolling Board« in »Innovate«. Predvsem Europlakat išče oglase, ki so sporočilni in estetski, ki presenečajo, zabavajo, spodbujajo k premisleku. Naloga novih nagrad za zunanje oglaševanje je: identificirati in promovirati zglede.Poleg največjih oglaševalnih površin (12m²) so v Ljubljani citylight mreže medij z najhitreje rastočim dosegom glede na čas oglaševanja. V Ljubljani je od sredine decembra 2011 na voljo mreža stotih dinamičnih objektov Metrolight s skupaj 420 oglasnimi površinami. V zimskih mesecih so objekti osvetljeni tudi podnevi (24/7), od vseh ostalih oglasnih objektov pa odstopajo po modernem designu in izbranih lokacijah. Posebej so zaznamovali področja obveščanja in ozaveščanja; to je oglaševanja kulturnih, športnih in ostalih dogodkov, družbeno-koristnih akcij ter kampanj.

Več o projektu »Outstanding« in podeljenih nagradah lahko preberete na uradni spletni strani projekta.