sreda, 18. 9. 2013

WEBSI - Spletni prvaki 2013

V konkurenci več kot sto slovenskih spletnih projektov je spletno mesto Mestne občine Ljubljana prejelo nagrado WEBSI – Spletni prvaki 2013 v kategoriji javnih organizacij.

V torek, 17. septembra 2013, je v Ljubljani že drugo leto zapored potekala podelitev nagrad za najboljše spletne in mobilne rešitve v Sloveniji WEBSI – Spletni prvaki 2013, na katerem je spletno mesto Mestne občine Ljubljana prejelo nagrado WEBSI – Spletni prvaki 2013 v kategoriji javnih organizacij.

Za priznanje WEBSI – Spletni prvaki 2013 so se letos v desetih kategorijah potegovali 103 spletni projekti, poleg več kot 50-članske strokovne in poslovne žirije pa so o najboljših digitalnih projektih odločali tudi uporabniki.

Žirija je bila tudi letos razdeljena na strokovno in poslovno, kjer so prvo sestavljali strokovnjaki na področju digitala in predstavniki digitalnih agencij, drugo pa strokovnjaki iz najbolj uspešnih podjetij v Sloveniji, večinoma iz področja marketinga, digitalnega komuniciranja in odnosov z javnostmi. Obe komisiji sta projekte ocenjevali celostno z vidika vsebine (content), dizajna in uporabniške izkušnje (UX). Ocena uporabnikov t.i. Glas ljudstva, pa je predstavljal 15% skupne ocene. Uporabniki so prijavljene spletne rešitve v začetku letošnjega poletja lahko ocenjevali na spletni strani WEBSI.

Spletno mesto Mestne občine Ljubljana, ki ga je izdelalo podjetje Innovatif, je med vsemi prijavljenimi spletnimi projekti v kategoriji javnih organizacij prejelo največ točk in ob tem nas še posebej veseli, da ste nam visoko oceno namenili prav vi, uporabniki spletnega mesta, kar 87 točk od 100.

Drugo mesto med javnimi organizacijami je zasedel spletni portal Javnega holdinga Ljubljana. V kategoriji turizem in prosti čas pa je drugo mesto zasedel spletni portal javnega zavoda MOL Turizem Ljubljana.

Vsi spletni prvaki, kot tudi vsi projekti, ki so se potegovali za nagrade WEBSI, so predstavljeni v zborniku WEBSI 2013. Več o spletnih prvakih 2013 in o projektu WEBSI pa lahko preberete tudi na spletni strani projekta.

Projekt WEBSI organizirata in vodita svetovalno analitično podjetje za razvoj spletnega poslovanja E-laborat in Marketing magazin v želji spodbuditi odličnost tudi v slovenskem digitalnem prostoru.