torek, 20. 3. 2018

Žlahtne nagrade za Mestno gledališče ljubljansko

Mestno gledališče Ljubljansko je na 27. festivalu Dnevi komedije, ki je potekal v Celju, prejelo vse žlahtne nagrade.

Žlahtna komedija 2018: mjuzikel TRAČ Gašperja Tiča in Davorja Hercega.

Komični mjuzikel Trač zaznamuje in odlikuje sijajen izvirni libreto avtorja Gašperja Tiča, ki skupaj z glasbo Davorja Hercega uokvirja bogato in duhovito odrsko dogajanje. Predstava je zastavljena ambiciozno in izpeljana na visoki izvedbeni ravni, s širokim in bogatim naborom gledaliških izraznih sredstev. V združevanju komedije in mjuzikla ustvari polnokrvno in celostno gledališko doživetje.

Žlahtni komedijant 2018: Uroš Smolej

Uroš Smolej odigra vinjenega župnika v komičnem mjuziklu Trač z velikim komedijantskim navdihom in tudi z bravurozno igralsko tehniko. Učinkovit in od začetka do konca duhovit je tako v dialoških kot tudi pevskih in plesnih kompozicijah. Obenem mu v svojem liku uspe izraziti tudi neko občečloveško dimenzijo.

Žlahtna komedijantka 2018: Iva Krajnc Bagola

Iva Krajnc Bagola je v vlogah Hero v mjuziklu Trač in Gospe Jourdainove v Žlahtnem meščanu z natančno izdelanim igralskim izrazom pokazala poglobljeno obvladovanje tega zahtevnega gledališkega žanra. V dveh različnih vlogah jo odlikujeta jasna, ostra in duhovita igralska prezenca ter prefinjen občutek za artizem sodobnega gledališkega izraza.

Žlahtni režiser 2018: Eduard Miler

Eduard Miler režira Molièrovo komedijo Žlahtni meščan na netipičen način, z učinkovitim minimalizmom in brez nepotrebnih aktualizacij. Z različnimi uprizoritvenimi ključi sestavlja sodobno in dovršeno vizualno podobo, ki omogoča tudi raznovrsten in bogat igralski izraz.

Vsem nagrajencem čestitamo!