torek, 7. 5. 2019

Tri kulinarične delavnice s sestavinami, ki jih zagotovo še niste poskusili

Vabimo vas na brezplačne kulinarične delavnice, ki jih že ta mesec organiziramo skupaj z Odsekom za prehrambeno kemijo Kemijskega inštituta in Biotehniškim izobraževalnim centrom Ljubljana.

Štrboncelj (mirobalana, mirabolana), topinambur (laška repa) in robinija

Na treh kulinaričnih delavnicah vam bomo prikazali možnost uporabe štrbonclja (Prunus cerasifera), topinamburja (Helianthus tuberosus) in robinije (Robinia pseudacacia) za pripravo različnih jedi.

Delavnice bo vodila Marjeta Cevc, predavateljica za področje kuharstva na Višji strokovni šoli Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana.

Na demonstracijski delavnici bo predstavila recepte in prikazala pripravo različnih jedi iz štrbonclja in topinamburja, na dveh kuharskih delavnicah pa boste lahko sami sodelovali pri pripravi jedi.

Izvedba delavnic

  1. DEMONSTRACIJSKA (do 30 udeležencev): petek, 17. 5. 2018, od 15.30-18.30 ure
  2. KUHARSKA (do 15 udeležencev): torek, 21. 5. 2019, od 15.30-20.00 ure
  3. KUHARSKA (do 15 udeležencev): sobota, 25. 5. 2019, od 9.00-13.30 ure

Vse tri delavnice bodo zaključene z degustacijo jedi, pripravljenih na delavnicah.

Lokacija

Prijave

Na delavnico se lahko prijavi polnoletna fizična oseba, s čimer privoli, da se e-naslov ali telefonsko številko iz prijave uporablja za morebitne povratne informacije glede delavnic. Demonstracijsko delavnico bomo za potrebe obveščanja o izvajanju projekta APPLAUSE snemali, zato bomo pred njenim začetkom udeležence prosili za podpis soglasja za objavo v ta namen. Prijava je omejena samo na eno delavnico, pri čemer lahko ob prijavi navedete dve delavnici po prioritetni listi.

Način prijave

  1. Telefonska številka: (01) 306 46 79. Prijave sprejemamo vsak delovnik od ponedeljka do petka med 8. in 12. uro.
  2. E-naslov: kulinaricne-delavnice@ljubljana.si

Zbiranje prijav se zaključi dva dni pred izvedbo delavnice oziroma ob zapolnitvi prostih mest po vrstnem redu prijav.

Projekt APPLAUSE

Kulinarične delavnice so del aktivnosti v okviru evropskega projekta »APPLAUSE – od škodljivih do uporabnih tujerodnih rastlin z aktivnim vključevanjem prebivalcev«, ki je v okviru pobude »Inovativne pobude v mestih« sofinanciran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Preberite tudi: