torek, 24. 9. 2019

Zbiramo recepte za najbolj inovativno jed in topinamburja in štrbonclja

V okviru evropskega projekta APPLAUSE vas vabimo k sodelovanju na natečaju Najbolj inovativna jed iz topinamburja in štrbonclja, ki je poznan tudi kot mirabolana ali mirobalana, s katerim zbiramo recepte za jedi iz omenjenih sestavin. Recepte zbiramo še do ponedeljka, 30. septembra 2019.

Namen natečaja je k sodelovanju privabiti kulinarične navdušence, ki bodo ustvarili jed (predjed, glavna jed, sladica) iz gomoljev topinamburja ali laške repe (Helianthus tuberosus) in/ali plodov štrbonclja (Prunus cerasifera), ki je poznan tudi kot mirabolana ali mirobalana. Ostale sestavine sodelujoči izbere po lastni presoji.

Sodelujoči recept zapiše, pripravi jed in jo fotografira. Zapisan recept in fotografije jedi, s svojimi osebnimi podatki (ime, priimek, kraj) in podpisanim Soglasjem o pridobivanju osebnih podatkov pošlje na elektronski naslov natecaj.jed@ki.si ali na naslov:
Odsek za prehrambeno kemijo, Kemijski inštitut
Hajdrihova 19
1000 Ljubljana

in sicer v zaprti ovojnici z oznako »NE ODPIRAJ – NATEČAJ NAJBOLJ INOVATIVNA JED IZ TOPINAMBURJA IN MIRABOLANE«

Zbiranje receptov poteka od 1. oktobra 2018 do 30. septembra 2019.

Izmed vseh prispelih receptov bo strokovna komisija izbrala najbolj inovativno jed iz topinamburja in štrbonclja (Prunus cerasifera), ki je poznan tudi kot mirabolana ali mirobalana, na osnovi poslanih fotografij in recepta. Avtor zmagovalnega recepta bo prejel plaketo, zmagovalni recept pa bo predstavljen na Festivalu uporabe invazivnih tujerodnih rastlinskih vrst, ki bo oktobra 2019 v Ljubljani.

Sodelovanje na natečaju

Natečaj Najbolj inovativna jed iz topinamburja in štrbonclja (Prunus cerasifera), ki je poznan tudi kot mirabolana ali mirobalana, organizira Odsek za prehrambeno kemijo, Kemijski inštitut skupaj s partnerjema Mestno občino Ljubljana in Naravoslovnotehniško fakulteto v okviru projekta APPLAUSE. Na natečaju lahko sodeluje polnoletna fizična oseba s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji, ki se strinja z vsemi pravili in pogoji sodelovanja. Vsak sodelujoči lahko sodeluje z največ tremi inovativnimi jedmi iz topinamburja in štrbonclja (Prunus cerasifera), ki je poznan tudi kot mirabolana ali mirobalana.

Postopek izbora nagrajenca

Med vsemi prejetimi recepti bo strokovna komisija izbrala recept najbolj inovativne jedi. Odločitev strokovne komisije o vseh vprašanjih v zvezi z izborom najbolj inovativne jedi in pravili je dokončna in velja za vse sodelujoče. Pritožbe in pisni ugovori niso možni.

Preberite tudi: