Akcija Za lepšo Ljubljano

Skupaj Za lepšo Ljubljano

V Ljubljani vsako leto med med 22. marcem, svetovnim dnevom voda, in 22. aprilom, svetovnim dnevom Zemlje, pripravljamo okoljsko akcijo Za lepšo Ljubljano, v okviru katere pripravljamo številne aktivnosti, s katerimi bomo pokazali, da nam je mar za naše okolje ter da s skupnimi močmi skrbimo, da je Ljubljana čisto, zeleno in urejeno mesto. Tudi letos bomo poskrbeli, da bo naše mesto zasijalo v vsej svoji pomladni lepoti. 

Pridružite se nam!

V okviru akcije bomo tudi letos pripravili številne čistilne akcije okolja. Akcije organizirajo Četrtne skupnosti, Turistična društva, šole in vrtci ter drugi posamezniki in skupine. Več o teh akcijah preberite tukaj

Osrednjo čistilno akcijo sodelavk in sodelavcev Mestne uprave MOL ter javnih podjetij in zavodov, pa bomo izvedli v soboto, 23. marca 2024, ob 9. uri na več lokacijah po Ljubljani. Zbirna mesta udeležencev akcije bodo na parkirišču v Tivoliju, na peščenem parkirišču nasproti ZOO, na parkirišču pri zadrževalniku Brdnikova, na Rakovnik pri vstopni točki na Golovec in v Zajčji dobravi, na parkirišču pri gostilni.

V akcijo se bodo vključili tudi ljubljanski gasilci, ki bodo poskrbeli za čiščenje na območju potoka Dobrunjščica. Prostovoljna gasilska društva so že doslej sodelovala v akciji, letos pa je del organizacije njihovih aktivnosti prvič prevzela Gasilska zveza Ljubljana.

letak ZLL3

V javnem podjetju Voka Snaga bodo organizatorjem čistilnih akcij tudi letos zagotovili vreče in rokavice ter poskrbeli za odvoz zbranih odpadkov.

Skrbimo za naše okolje

Poleg čistilnih akcij pripravljamo tudi številne druge aktivnosti, s katerimi bomo pokazali, da nam je mar za naše okolje ter da s skupnimi močmi skrbimo, da je Ljubljana čisto, zeleno in urejeno mesto.
Letos se bomo med drugim osredotočili na skrb za drevesa in za kakovostno pitno vodo, na pomen samooskrbe ter na okolju prijazno pridobivanje energije in na odgovorno ravnanje z odpadki.

Podrobnosti o teh aktivnostih najdete med novicami.