Ljubljana gostiteljica konference

 • sustainable tourism 16x9 FocusFillWyIwLjAwIiwiMC4wMCIsMTkyMCwxMDQwXQ

  Mesto po meri človeka

  V Ljubljani in regiji so ljudje na prvem mestu. V mestnem središču že dolgo ni več avtomobilov, zato pa je toliko več prostora za terase kavarn in restavracij, za kulturne dogodke, sproščene nakupe na raznih tržnicah, kolesarske steze …

 • plecnikova hisa2

  Plečnikova Ljubljana

  Jože Plečnik, čigar izbrane mojstrovine so vpisane na Unescov seznam svetovne naravne in kulturne dediščine, je zaslužen, da se Ljubljana uvršča med najpomembnejše celostne umetnine 20. stoletja in je prepoznana kot svetovni urbanistični fenomen.

 • Mesto literature3

  Unescovo mesto literature

  Ljubljana je 11. decembra 2015 prejela stalni naziv mesto literature, ki ga Unesco podeljuje mestom z bogato literarno dediščino in živahnim sodobnim literarnim utripom, ki se zavedajo pomena kulture in knjige za trajnostni razvoj mesta.

 • junij 2014 foto dunja wedam 3

  Festivalsko mesto

  Od uličnega gledališča do klasične glasbe: ne glede na to, katera vrsta umetnosti vam je najljubša, ji je v Ljubljani najverjetneje posvečen kakšen festival, saj se v mestu odvije več kot 10.000 prireditev letno. Pobrskajte med njimi in ugotovite katera vam je pisana na kožo.

 • Divje babe 2679 FocusFillWyIwLjAwIiwiMC4wMCIsMTkyMCwxMDQwXQ

  Živimo z zgodovino

  Arheologom v Ljubljani nikoli ne zmanjka dela. Obiščite zgodovinske muzeje v Ljubljani in okolici ter si oglejte njihova odkritja. Na svoj račun boste prišli tako navdušenci nad glasbili kot tudi prevoznimi sredstvi in različnimi pričeskami.