Načrtovanje poti

Mobilna Ljubljana

Mestna občina Ljubljana stopa po poti nove prometne politike, ki ustreza zahtevam sodobnega časa po povečani mobilnosti in trajnostno naravnanem razvoju. Prednost namenja pešcem, kolesarjem in javnemu prevozu. Velikih premikov pa seveda ni mogoče dosegati brez spremembe nekaterih potovalnih navad, ki so v Ljubljani, pa tudi širše, še vedno močno vezane na rabo osebnega avtomobila.

V brošuri Mobilna Ljubljana, ki je nastala v okviru projekta CIVITAS ELAN s sofinanciranjem iz sredstev Evropske unije, vam ponujamo nekaj informacij za spodbudo in pomoč pri načrtovanju vaših (bolj) trajnostno naravnanih potovanj po Ljubljani. Še posebej vabimo k ogledu poteka linij LPP in možnosti prestopanj, ki so prvič prikazani na zemljevidih in ne le v skupnem shematskem prikazu.

Brošuro Mobilna Ljubljana si lahko ogledate v e-obliki. Tiskana verzija bo izšla septembra kot posebna številka glasila Ljubljana. V poštne nabiralnike jo bodo prejela vsa ljubljanska gospodinjstva.
Ker pa nas zanima tudi vaše mnenje o brošuri - bi kaj spremenili ali pa vam je morda kaj posebej všeč -, bi vam želeli postaviti nekaj vprašanj. Če ste pripravljeni sodelovati v kratki anketi, vas prosimo, da ob prebiranju elektronske verzije izpolnite obrazec za prijavo.

Za sodelovanje se vam že vnaprej zahvaljujemo in vam želimo prijetno trajnostno potovanje po Ljubljani.