Trajnostni izdelki

Izbrani izdelki 1. javnega poziva (promocijski izdelki)

Turizem Ljubljana je že več let pozoren na izbor promocijskih izdelkov. V svojo ponudbo uvršča izdelke, ki imajo zeleno noto in so namenjeni večkratni uporabi. V času epidemije Covida-19 so naročali pralne zaščitne maske, ki so namenjene večkratni uporabi, narejene iz udobnega in kakovostnega ter koži prijaznega materiala in izdelane v Sloveniji ter žepna razkužila, ki so narejena iz sestavin naravnega izvora v prijetni dišavi citrusa ali zelenega čaja. 

V Mestni občini Ljubljana želimo uporabljati in naročati izdelke, ki so čim bolj trajnostni. V ta namen objavljamo javne pozive k posredovanju idej in opisa trajnostnih izdelkov. Izdelke, ki jih izbere strokovna komisija povezujemo v interni e-katalog trajnostnih izdelkov, ki je sodelavcem velike mestne družine v pomoč pri izbiri protokolarnih, prodajnih in promocijskih izdelkov.

Izbrani izdelki 1. javnega poziva (promocijski izdelki) 

  • Društvo Smetumet so.p., Pokopališka 13, 1000 Ljubljana: obesek iz odpadnega papirja, ki vsebuje ekološka semena užitnih rastlin (peteršilj, bazilika, redkvica, rukola, medonosne cvetlice, solata …). 
  • Kaaita d.o.o., Beethovnova 9, 1000 Ljubljana: copati in tote bag iz filca, ki je izdelan iz recikliranih plastenk.