torek, 8. 11. 2022

LIFFe v Kinodvoru

Tudi letos je Mestni kino Kinodvor med 9. in 20. novembrom 2022 tradicionalno eno od prizorišč največjega filmskega festivala v Sloveniji.

Vsak dan bodo na sporedu štiri projekcije, nekaj filmov pa bo na rednem sporedu ostalo takoj po festivalu. V Kavarni Kinodvora se na filmske užitke lahko pripravite od 9. ure, med vikendom od 10. ure dalje.

Producent festivala je Cankarjev dom. Vstopnice za vse projekcije so že v prodaji, tudi pri blagajni Kinodvora.
Več o festivalu in programu si lahko preberete tukaj

Kinobalon na LIFFu

Program za otroke in družine Kinobalon na Ljubljanski mednarodni filmski festival prinaša pet celovečernih filmov: samo na festivalu si bo možno ogledati filme Zmajska princesa, Moj brat robot in Nočni gozd, predpremierno pa bosta na ogled filma Kapa in Kapitanka Nova.

Nočni gozd. Foto: arhiv Kinodvor
Prizor iz filma Nočni gozd. Foto: arhiv Kinodvor

   

Kinotrip na LIFFu

Mlade članice žirije Zoja Klemenčič, Ajda Simčič in Zarja Žagar si bodo ogledale pet filmov iz različnih festivalskih programskih sklopov, ki prikazujejo zgodbe mladih, in najboljšega po svojem izboru razglasile na sklepni prireditvi festivala. Na posameznih projekcijah nominiranih filmov bodo poskrbele tudi za zanimive uvode.

Evropski art kino dan 2022

Kinodvor bo v času festivala, v nedeljo, 13. novembra 2022, skupaj z izbranimi člani Art kino mreže Slovenije in evropskimi kinematografi obeležil Evropski art kino dan 2022.

Evropski art kino dan, dan praznovanja kina in raznovrstnosti evropskega filma, letos poteka sedmič, od leta 2016 pa se mu je pridružilo več kot 700 kin v prek 40 državah sveta. Nastal je na pobudo kinematografskih združenj CICAE in Europa Cinemas, katerih član je tudi Kinodvor.

Preberite tudi: