četrtek, 20. 10. 2022

6. Festival angažiranega pisanja

To soboto in nedeljo, 22. in 23. oktobra 2022, bo na Vodnikovi domačiji Šiška potekal 6. Festival angažiranega pisanja Itn.. Letošnja, nova programska ekipa je pripravila številne zanimive pogovore, predavanja, zajtrk z avtorji, menjalnico poezije, performans, predstavitev festivalske publikacije, koncert in druge dogodke.


Program festivala v soboto, 22. oktobra 2022. Vir: ITN.

Dobre knjige včasih svet in naše poglede obračajo na glavo in odpirajo vprašanja, ob katerih rastemo in postajamo. Živimo v trenutku, v katerem so kritični glasovi pomembni. Opozarjajo na poglabljanje revščine, družbi nastavljajo ogledalo in odpirajo možnosti drugačnega, pravičnejšega sveta.

Festival angažiranega pisanja Itn. izbira med tistimi avtorji in avtoricami, ki se tega lotevajo še posebno angažirano, opozarjajo na spregledano ali samoumevno, rušijo predsodke in rišejo poudarke, za katere verjamemo, da nas lahko vodijo k sestavljanju boljšega sveta.

Program festivala v nedeljo, 23. oktobra 2022. Vir: ITN.

Za angažirane glasove se je vedno vredno boriti. Jih spodbujati. Stati za njimi in jim slediti. Predvsem pa je pomembno uporabiti tudi lasten glas. Kako? Z roko v roki z literaturo, teorijo in kakovostnim novinarstvom. Literatura nam širi obzorja in pomaga razumeti svet.

Vsi dogodki so brezplačni.
Festival pripravlja Vodnikova domačija Šiška, društvo Divja misel, Založba Mladinska knjiga in Inštitut 8. marec v sodelovanju s Pionirskim domom - Centrom za kulturo Mladih.

Več informacij o festivalu najdete tukaj.

Preberite tudi: