četrtek, 15. 10. 2020

Climathon Ljubljana 2020 – Bodi sprememba!

Na Mestni občini Ljubljana skupaj s CER – partnerstvom za trajnostno gospodarstvo organiziramo Climathon, na katerem bomo iskali ideje za spoprijemanje z globalnimi podnebnimi izzivi v Ljubljani.

Priložnost za soustvarjanje rešitev za lokalno skupnost

S projektom Climathon Ljubljano še dodatno utrjujemo na zemljevidu zelenih mest prihodnosti in se pridružujemo globalni skupnosti 145 mest po svetu, ki iščejo ideje in rešitve za ogljično nevtralna mesta. Dogodek bo potekal od 10. do 13. novembra 2020. Jedro programa je Ideathon, ki poteka na lokalni ravni in združuje ljudi, ki dobro poznajo lokalno okolje in podnebne izzive svojih mest. 

climathon ljubljana2

Kaj je Ideathon?

Ideathon je 12-72 urni dogodek, kjer se ljudje med seboj povežejo, razvijajo ideje za reševanje lokalnih podnebnih izzivov na kreativen način. Bolj kot na izvedljivost izvedbe pa se osredotoča na edinstvenost ideje.

Prijavite se!

Zanimajo nas ideje in rešitve, ki bodo pritegnile oziroma spodbudile prebivalce (fizične in pravne subjekte) k soustvarjanju ogljično nevtralnega mesta na področju stavb, mobilnosti in ozelenitve mesta. Sodelujejo lahko vsi, ki željo iskati zelene ideje in rešitve za Ljubljano. Spodbujati želimo različne načine razmišljanja, zato dobrodošli mladi, stari, novinci, profesionalci, misleci in entuziasti; študenti, raziskovalci, start-upi, razvijalci, zaposleni v podjetjih, ustvarjalci politik, …

Prijave zbiramo do ponedeljka, 26. oktobra 2020. Vse podrobnosti o Climathonu najdete tukaj

 

Preberite tudi: