ponedeljek, 22. 2. 2021

Dva finalista projekta Učitelj sem! Učiteljica sem! iz Ljubljane

Med finalisti projekta Učitelj sem! Učiteljica sem! sta kar dva učitelja iz ljubljanskih osnovnih šol. Tanja Jankovič uči na OŠ Danile Kumar, Mladen Kopasić pa na OŠ Polje.

Namen projekta Učitelj sem! Učiteljica sem!, ki teče pod okriljem Ameriške gospodarske zbornice v Sloveniji, je širiti dobre prakse učiteljev in učiteljic v slovenskih šolah in dati glas učiteljem, ki svoje delo čutijo kot poslanstvo, ki z izjemno predanostjo iščejo v učencih njihove najboljše lastnosti, jih spodbujajo k najsijajnejšim dosežkom ter so lahko vzorniki prihodnjim generacijam učiteljev. Zmagovalec projekta bo znan v začetku marca in bo konec leta zastopal Slovenijo na svetovnem izboru za najboljšega učitelja Global Teacher Prize v Dubaju.

Poleg obe učiteljev iz Ljubljane, Tanje Jankovič in Mladena Kopasića, so se v finale uvrstili še Nina Jelen, učiteljica na OŠ Ivana Škvarče v Zagorju ob Savi, Mateja Peršolja, učiteljica OŠ Preserje pri Radomljah, in Jože Senekovič, učitelj na OŠ Bojana Ilicha v Mariboru.

Finalistom iskreno čestitamo in jim želimo veliko uspeha v nadaljnjem izboru.

Preberite tudi: