četrtek, 3. 6. 2021

Festival Junij v Ljubljani bo!

Poletje v Ljubljani tudi letos odpiramo s festivalom Junij v Ljubljani, ki bo na Kongresnem trgu potekal od 11. do 22. junija 2021.

Umetnost nam je pomagala skozi čase, ki so bili neobičajni in nepričakovani. Z epidemijo smo se sicer naučili živeti, nismo pa se sprijaznili z dejstvom, da nam ukrepi za omejitev epidemije onemogočajo ali skrajno omejujejo dostop do kulture in umetnosti.
Tudi zato, ker se nismo predali in ker vemo, da je umetnost eden ključnih elementov vsake civilizacije, z veseljem napovedujemo tradicionalni festival Junij v Ljubljani!

Letošnji festival vam ponuja ogled vrhunskih gledaliških, glasbenih in plesnih predstav raznolikih umetniških zvrsti in vpogled v produkcijo javnih kulturnih zavodov in nevladnih organizacij s področja umetnosti.

Program junij v Ljubljani 

Letošnji, že 13. festival Junij v Ljubljani, bo potekal na Kongresnem trgu od petka, 11. junija do torka, 22. junija 2021.
Otvoritveni večer pripravlja Mestno gledališče ljubljansko z mjuziklom Turandot. Sledilo bo še deset vrhunskih večerov, dopoldanski in popoldanski dogodki pa bodo namenjeni otroškim in mladinskim prireditvam.

Obisk festivala je za vse obiskovalce in obiskovalke brezplačen, vstopnic ni, potrebno pa bo upoštevati priporočila ter ukrepe vlade, pristojnih ministrstev in NIJZ. Število sedežev bo omejeno skladno z veljavnimi ukrepi.

Program festivala je pripet, spremljate ga lahko tudi na naši spletni strani in na FB strani festivala

 

 

Preberite tudi: