petek, 3. 6. 2022

Festival Parada ponosa 2022: »Čas za mavrični glas«

Tradicionalno se mesta po vsem svetu v juniju obarvajo v mavrične barve. V soboto, 11. junija 2022, bo tako po ljubljanskih ulicah med 17. in 23. uro potekal tradicionalni sprevod parade ponosa.

V sklopu Festivala Parada ponosa bodo potekale delavnice, pogovori, okrogle mize, druženja in kulturni dogodki, ki bodo naslavljali splošno družbeno stanje in položaj LGBT+ skupnosti v Sloveniji.

V Mestni hiši bo od 6. do 19. junija 2022 na ogled razstava mladih kvir umetnic_kov Labirint izrazov.

Častni pokrovitelj Parade ponosa je župan Zoran Janković. 

Festivalski program najdete tukaj.

LGBT prijazno

Ljubljana je mesto, v katerem spoštujemo drugačnost, zato se z naborom aktivnosti usmerjamo k ozaveščanju in zagotavljanju enakih pogojev za vse meščanke in meščane. Že od leta 2014 smo člani mreže mavričnih mest, v katero so vključena mesta, ki izvajajo LGBT politiko, kos to na primer Amsterdam, Berlin, Bruselj in Dunaj. Cilj mreže je izmenjava dobrih praks in izkušenj na LGBT področju. 

Zelo smo ponosni na tesno sodelovanje z nevladnimi organizacijami. Z njimi sodelujemo in jih podpiramo na različne načine: preko javnega razpisa sofinanciramo njihove programe, nudimo jim prostore za izvajanje njihovih aktivnosti ter z njimi sodelujemo in jih podpiramo pri različnih ozaveščevalnih aktivnostih. 

 

Preberite tudi: